2013. január 10., csütörtök

Nemzetközi helyzet

Épp részt veszek egy nemzetközi LMBT-Q programon, érdekes, az itteniek előszeretettel hagyják ki szeretett betűszónkból a Q-t, és a következő megállapításokra jutottam:


- Budapesten a helyzet nem is rossz, sőt.

- Amennyire nálunk otthon a szakállas meleg nem pálya (fiúk, javítsatok ki, ha rosszul mondom), az albán, szerb és görög utakon a szakáll igenis trendi. Sőt, az albán srác például meg tudja különböztetni szakállról az olaszokat, görögöket, törököket, szerbeket és albánokat. Állítólag mindezen nációknak megvan a szakáll trendje. Mindennap tanul az ember valami újat.

- Én vagyok az egyetlen lány a csapatban, aki heteroszexuális lányokkal van egy szobában. (Vö. Én az a típusú ember vagyok, aki előtt mindig elmegy az új típusú metró.)

- A melegek többsége nagyon jó érzékkel öltözködik, a leszbikusokról ez nem mondható el.

- Valamiért egyértelműen a fiúk vannak többségben.

- Viszonylag sok itt férfiak között a feminista. (Ez kap tőlem egy nagy yay-t.)

- Harmadik napon már group hug volt. Amúgy folyton érintgetjük egymást, de basszus, annyi helyen diszkriminálnak minket, legalább egymással legyünk kedvesek. Aki persze nem akar érintést, ő abszolút tolerálva van, itt mindenki beszarás milyen toleráns, például simán lehet országok közötti komoly politikai konfliktusokról beszélni, mert a meleg identitás előrébb van, mint a nemzeti. Másképp szólva, itt a legtöbbeknek töke tele van a nacionalizmusból.


Majd írok még személyesebb témákról is, így bemelegítőnek ennyit. Ja, az egyik görög srác azt mondta nekem, hogy elképesztően jól öltözött vagyok. Nem fényezni akarom magam, de azért ez nem rossz bók egy meleg fiútól, nem? Párduc? (Tök cool cuccokat hoztam le. Nem véletlenül súrolta a bőröndöm a súly limitet.)

2 megjegyzés:

  1. Hello, tök jó a blogod, és érdekes ez a poszt is. Hol van ez a találkozó? Ki szervezte, melyik szervezet?

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük a szép szavakat! Ez a találkozó a mediterránon van, és egy LMBT szervezet szervezte, egy halom különféle nemzetiségű ember van ott, de főleg Kelet-Európa. Nagyon különleges az ő történeteiket, aktivitásukat hallgatni. :)

    VálaszTörlés